Inlägg

2023-01-13

KRÖNIKAN 13-14/1 2023. The Art Of Hope.

Världen: Nervöst i Europa när SD rattar ordförandeskapet i EU. SD vill stoppa pengar till Ukraina, skriver AB.

Sverige: Det finns grader även i helvetet, i detta fall Centerpartiet - om Muharrem Demirok blir ny partiledare efter Annie Lööf kan det bli en aning bättre på den kanten - han tar helt avstånd från SD. Men det går aldrig att lita på en politiker, det vet vi alltför väl.

USA: Om du tror att den ryska invasionen av Ukraina var oprovocerad, borde du kanske inte läsa vidare. Och om du tror att Vladimir Putin kommer att tillåta USA och Europa att föra Ukraina in i den västerländska säkerhetsbanan, så ska du återigen inte läsa längre. Men om du erkänner provokationerna som USA har gjort i hanteringen av Ryssland under de senaste 20 åren, överväg då möjligheten att amerikanska eftergifter kan ge en öppning för samtal på hög nivå med Kreml och kanske en vapenvila. Ett sätt att bromsa spiralen av fruktansvärda strider och västerländsk leverans av allt mer dödliga militära vapen, som nu inkluderar mer sofistikerade bepansrade stridsfordon och mobilt artilleri, är att börja samtala (Counterpunch). Läs hela artikeln här: https://www.counterpunch.org/2023/01/12/can-the-un...

Lund: Prischock för pendlare – Skånetrafiken höjer avgifterna: ”orimliga höjningar.” Skånetrafiken planerar att höja kostnaderna för biljetter – mitt under en ekonomisk kris, något som får stark kritik från miljöpartister (skd).

Konsten: Konstnären Ai Weiwei läser Dalai Lamas nya brev till världen: "The Art of Hope”. Budskapet är en del av den digitala konstplattformen Circas nya konstuppdrag för offentliga skärmar och skyltar runt om i världen (The Art Newspaper).

Boktips: Vem utom juridikstudenter köper ”Sveriges Rikes Lag” för 1089 kr på Adlibris? Även kallad Sveriges Rikas Lag. Den tänker jag inte rekommendera. Läs istället ”Aktivistens Lagbok - juridisk handbok för politiska aktivister” av Åsa Ågren, Bokus 2012.

***

Citatet: ”Upprätthållandet av den liberala ekonomin in absurdum är naturligtvis lika fanatiskt som någon annan politisk idé, och terror används av stater, myndigheter och enskilda hela tiden. Den liberala demokratin använder exempelvis ofta sitt eget styrelseskick till förtryck, våld och ett upprätthållande av ojämlika maktrelationer. Ett motstånd mot detta kan inte likställas med ett motstånd mot enskilda kroppars existensberättigande”. — Marcus Herz.

***


Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • PARIS 19/01/2023 • Demonstration mot reformerna i pensionssystemet
  • Call it Sleep a situationist film https://www.youtube.com/watch?v=01tRfPOl89A
  • Dag X - Vi behöver dig!

Senaste kommentarerna