Inlägg

2023-02-11

KRÖNIKAN 11/1 2023. Pussy Riot kommer till Lund.

Världen: Dr Helen Caldicott, en australisk fredsaktivist och miljöaktivist, diskuterade det extrema och överhängande hotet om en kärnvapenförintelse på grund av ett proxykrig mellan USA och Ryssland i Ukraina. Hon tog också upp tillkännagivandet från det amerikanska energidepartementet om en kontrollerad kärnreaktion och beskriver förhållandet mellan kärnkraftsindustrin och kärnvapen (Counterpunch).


USA: Även när tiderna är tuffa, behåll socialismen som din ledstjärna. Att uppnå ett helt socialistiskt samhälle kommer att ta lång tid, och det finns ingen garanti för seger. Men vi bör aldrig tappa målet ur sikte, för varje steg vi tar i den riktningen gör livet bättre för arbetarklassens människor och fördjupar demokratin (Jacobin).


Sverige: ”Enligt Veriferas senaste undersökning är 7 procent av SD:s förtroendevalda dömda för brott. Det är dubbelt upp jämfört med andra partier”, skriver Anders Carlsson i Proletären.


Lund: Teater, punk, electronica och dokumentärfoto. Det förväntas när Pussy Riot intar Mejeriet den 23 maj (SDS).

Konsten: Tre sinsemellan väldigt olika målare ställer ut samtidigt på Konstakademien. Jarl Ingvarsson flödande och expressiv, Christina Thomas Dahlberg förtrolig och vardagsnära och CM Lundberg med en visionär berättarlust (<u>konsten.net</u>).

Boktips: F M Dixon: Days of War Nights of Love.

***

Citatet: "Anarkismens grundprinciper är autonomi, ömsesidig hjälp, frivillig sammanslutning och direkt aktion. Det här är alla positiva saker."

—Jen Angel.

***

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha