Inlägg

2023-01-18

​KÖNIKAN 19/1 2023. Joie de vivre.


Världen: Pentagon skickar amerikanska vapen lagrade i Israel till Ukraina. Israeliska tjänstemän hade initialt uttryckt oro för att flytten skulle kunna skada dess relationer med Ryssland (The New York Times). Sluta destabilisera Europa! Nestor Makhno kom till baka!

Ukrainska aktivister med bakgrund i de anarkistiska, antifascistiska och studentrörelserna samlar in utrustning som saknas vid fronten. ”Vill man inte se en stor högerrörelse på ukrainska gator: då ska man stötta Ukraina”, säger Sergej Movtjan när Flamman träffar honom i Kiev.

Sverige: Fransmännens namn på livsglädje är Joie de vivre. Ett vackert ord på alla språk. Förekommer också i Sverige, tro det eller ej. Snart är det vår!

Lund: och vi väntar med spänning på det blå scilla-havet på Helgonabacken. Lite tidigt än kanske…

Konsten: Grupper i Guatemala kräver att Maya-tronen återlämnas till New Yorks Metropolitan Museum of Art (The Art Newspaper).

***

Citatet: ”Mänsklighetens krig mot naturen är ytterst ett krig mot oss själva. Därför efterlyser jag en fredspakt med naturen – ett djärvt globalt ramverk för biologisk mångfald, med mätbara och tydliga mål som tar itu med grundorsakerna till denna förstörelse, och med lagar som effektivt kan fälla de skyldiga.” - Antonio Guterres, FN:s generalsekreterare.

***

Staffan / Konst och Politik.

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • Komintern - ny säsong
  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern

Senaste kommentarerna