En revolutionär infoportal
2019-07-03

”Jävla historiemytomaner”

Vi låter oss inte tystas. NMR vill skrämma oss till tystnad, men när de blockerar ingången till vår utställning i Visby, stegar in i salen och vrålar ”Jävla historiemytomaner”, så blir vi bara ännu mer motiverade att sprida dessa överlevandes historier vidare. Deras berättelser behövs så mycket nu i tider av polarisering där en gråskala växer fram av alternativa historiebeskrivningar.

Nazister blockerade den utställning med överlevande från Förintelsen i Almedalen som Raoul Wallenberg Academy och fotograf Sanna Sjöswärd visar tillsammans med Fotografiska.

Raoul Wallenberg Academy vill belysa frågor som rör antisemitism och främlingsfientlighet. Med utställningen vill vi föra de överlevandes berättelser vidare för vi får aldrig glömma Förintelsen. Det är särskilt viktigt nu när vi lever i en tid som utmanar tanken om människans lika värde och där en gråskala av alternativa historiebeskrivningar växer fram.

Nazister får aldrig tillåtas förringa och förfalska historia, med Fading Stories - Pass them on ser vi till att berättelser från de som överlevde Förintelsen lever kvar.

Bildtolkning: Nazister står i en klunga och blockerar ingången till utställningen med porträtt av Förintelsens överlevande


Fotografiska Stockholm

Kommentera

captcha

Senaste Media

Instant Karma: Idiot Neo-Nazi sets himself on fire while trying to burn down synagogue
Avsnitt 7 - Ende Gelände by Komintern
Direct Action Shuts Down Coal Infrastructure in Germany
Avsnitt 6 - Live i Malmö by Komintern
Support Independent Anarchist Media