En revolutionär infoportal

Infomöte om massaktionen #StrikeBack #FörsvaraStrejkrätten 25/8

När: 2018-06-09 11:00
Var: Solidaritetshuset i Stockholm, Tegelviksgatan 40, Stockholm

STRIKE BACK- försvara strejkrätten!

Kom på info & planeringsmöte 11.00 9/6 på Solhuset, Tegelviksgatan 40.
Ta med vänner, kollegor, grannar, organisationskamrater & kom!

Vi kan inte stillatigande se på medan politiker och näringsliv tar ifrån oss en av våra få möjligheter vi har att protestera på jobbet!

Var kommer du vara 25/8? Kom med oss!

Möjligheten att strejka är vårt viktigaste maktmedel på jobbet.
Det är grunden för alla fackliga förhandlingar, alla avtal mellan oss arbetare och företag.
Generationer av arbetare har kämpat för att skapa den strejkrätt som finns i Sverige idag.
Förra året tillsatte regeringen en utredning med syfte att minska möjligheten för oss att använda strejker och blockader.

Utredningens resultat presenteras 20 juni 2018. Men läckor och uttalanden från den ansvariga ministern Ylva Johansson visar att syftet är att begränsa konflikträtten på ett sätt som öppnar upp för avtalsshopping (att företag sluter avtal med företagsvänliga fackföreningar för att hindra stridbara fackföreningar från att strejka) och att alla fristående fack utanför LO och TCO t ex Hamnarbetarförbundet, Svensk Pilotförening, SAC Syndikalisterna och Brandmännens riksförbund skulle förlora sin konflikträtt.

I Sverige säger fackföreningsrörelsen tydligt nej till en begränsning av strejkrätten eftersom det skulle påverka alla löntagare och urholka den minimala makt vi har på jobbet.

Idag är antalet strejker på en extremt låg nivå i Sverige och därmed kan utredningen inte förstås vara något annat än vad Pappers ordförande kallade det: "Ett rent beställningsjobb från Svenskt Näringsliv."
Inskränkningar av strejkrätten är ingen isolerad svensk företeelse utan har pågått de senaste 10 åren inom stora delar av EU.

I Frankrike, Spanien, Polen och Italien sker liknande försämringar och arbetare tar till gatorna i hundratusental för att protestera.

Den 25/8 möts vi på Norra Bantorget i Stockholm i en samlad protest mot inskränkning av strejkrätten. Vi blir en stor, färgglad skara med en mångfald av taktiker och uttryck och ett gemensamt mål: Att agera mot de företag och politiska intressen som verkar mot strejkrätten.

Det kommer hållas regelrätta strejker, blockader, happenings, små aktioner och mycket mer.
Prata med dina vänner, din organisation, ditt nätverk eller fack och börja planera för vad just ni vill göra eller delta i 25/8.

Ta kontakt med oss om ni vill att vi kommer och berättar mer, håller infomöte på er ort eller vill ha flygblad, affischer eller klistermärken.

FB: Strike Back- försvara strejkrätten
Mejl: strikebackinfo@protonmail.com

Vi som arrangerar Strike Back är ett nätverk baserat i Stockholm som längtar efter en tydligare kamp för att värna strejkrätten. Vi vill ut på gatorna, vi vill att det ska synas hur många vi är som är för våra rättigheter och vilken styrka vi har tillsammans.

Vi är medlemmar i ett tiotal olika fack och partipolitiskt obundna organisationer och välkomnar alla sammanslutningar att delta i diskussionerna utformandet av aktionerna 25/8. Vad gör du 25/8?

Strike back- försvara strejkrätten

Kommentera

captcha

Senaste Media

Camover: Berlin Anarchists Against Surveillance a(A)a
The Coal Miners' Bitter Battle for Dignity
Unga jobbar gratis för Yepstr by SUFstockholm
Against nazis in Helsinki 6/12/2018
Finnish anarchist activism, graffiti & riots 2014 - 2017