En revolutionär infoportal
2017-05-17

IDAHOT - International Day Against Homophobia and Transphobia.

Året är 2017 och det är livsfarligt att leva som HBTQIA+. Varje dag förlorar människor livet för att de bryter mot samhällets snäva normer. Människor lever gömda, eller lever andras liv - olyckligt gifta i heterorelationer för att skydda sig mot repression, våld och hat. Just nu blir någon misshandlad av en polis, någon sitter på sin soffa i ditt kvarter och samlar mod för att komma ut som lesbisk, någon gråter i väntrummet hos transutredningsteamet och någon blir utkastad och utfryst av sin familj. Alla dessa någon som bara vill vara sig själva, älska vem de vill och bli accepterade och älskade tillbaka.

I mars avslöjades försvinnandet av ett hundratals HBTQIA+personer i Tjetjenien. Män har blivit tillfångatagna, hållna i något som liknar koncentrationsläger och flera även mördats. ”En förebyggande utrensning”, tortyr på uppdrag av staten. Organisationen LGBT-Nework öppnade en mejladress dit tjetjenier hade möjlighet att höra av sig. In strömmade berättelse efter berättelse av vittnesmål om hur HBTQIA+personer som gripits av polisen utsatts för grov tortyr, förnedrande behandling och repression. Regeringen förnekar. Enligt presidentens talesperson finns det nämligen inga homosexuella i Tjetjenien.

Men vi finns, överallt finns vi. Varje dag kämpar vi och medan vi gör det tar vi hand om varandra. Vi befinner oss på olika platser och gör olika saker men är alla sammanflätade och sluter upp i solidaritet bakom varandra. Ibland slår repression extra hårt, som nu i Tjetjenien, ett sätt att stödja de som drabbas är att bidra ekonomiskt till de organisationer som arbetar med att evakuera tjetjenska HBTQIA+personer.

Kamp. Kärlek. Antifascism. Solidaritet.

IDAHOT - varje dag!

Mangla

Kommentera

captcha