En revolutionär infoportal
2018-05-08

Hjälp Sven med advokatskostnader för att undvika deportering!

Sven Hasselt är en djurrättsaktivist som nyligen dömts till 5 års fängelse för att ha medverkat i kampanjen SHAC mot ett av Europas största djurförsökslaboratorier.

Han sitter just nu i fängslad i England medan inrikesministeriet försöker att få till ett deportationsbeslut mot honom. Det skulle innebära att han aldrig någonsin får återvända till Storbritannien igen, vilket skulle ha stor inverkan på bland annat hans relation till sin Brittiska partner.

Det pågår en insamling för att att täcka kostnaderna för att få råd och stöd från advokater specialiserade på migration. Sven har inte laglig rätt till jurist från statens sida i denna fråga, varför denna insamling är nödvändig för att ha en chans att kämpa mot hans deportation.

Både individuella och gruppdonationer efterfrågas för att kunna täcka denna akuta och viktiga kostnad.

Donera via:

https://gogetfunding.com/help-sven-with-urgent-legal-costs-to-fight-deportation/

Solidaritet med Sven!

Sven Hasselt är en 31-årig djurrättsaktivist som dömts till 5 års fängelse för förberedelse till utpressning (Conspiracy to Blackmail). Sven har varit aktiv i den internationella gräsrotskampanjen Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC), som under 15 år (1999-2014) kämpade för att stänga ner djurförsökslaboratoriet Hungtingdon Life Sciences (HLS). Labbet är det största privata djurförsökslabbet i Europe och utför djurförsök åt företag och åt staten, HLS har nu bytt namn till Envigo.

free sven

Kampanjen var väldigt effektiv och hade under en tid laboratoriet på sina knän, den Brittiska staten har sedan attackerat tillbaka genom att både stötta HLS ekonomiskt och genom mycket stark repression mot aktivister.

Sven greps i sitt hem i Nederländerna 2012, blev ifråntagen sitt pass och har fram till 2017 suttit i husarrest i väntan på rättegång, då han blev utlämnad till Storbritannien. Under rättegången gick Sven med på en “non-cooperative plea deal”, ett erkännande till anklagelserna i utbyte mot att slippa ge vidare information. Domen kom den 24 Januari, och gav Sven 5 år som han nu börjat avtjäna Storbritannien. Hans önskan är att bli förflyttad till ett fängelse i Nederländerna.

Natasha Simkins har tillsammans med Sven varit medanklagad och gått igenom samma process, med skillnaden att hon under samma rättegång blev dömd till 2 års villkorlig dom.

Sven van Hasselt A3021ED
HMP Winchester
Romsey Road
Winchester
SO22 5DF
United Kingdom

www.free

Solidaritet med Sven

Länk: https://freesven.org

Kommentera

captcha

Senaste Media

Camover: Berlin Anarchists Against Surveillance a(A)a
The Coal Miners' Bitter Battle for Dignity
Unga jobbar gratis för Yepstr by SUFstockholm
Against nazis in Helsinki 6/12/2018
Finnish anarchist activism, graffiti & riots 2014 - 2017