Inlägg

2023-12-01

Från Malmö till Palestina - Intifada överallt!

Händelserna i Gaza startade inte 7 oktober 2023. Under flera decennier har det palestinska folket utsatts för ockupation, mördande, "check-points", fängsling, förnedring och folkmord av den Israeliska staten. Även om svensk media och regeringen försöker att rekonstruera historien (som så många gånger tidigare) så kommer vi inte låta oss och världen glömma!

Vi delar inga religösa tillhörigheter eller politiska empatier med borgerliga Hamas, eller någon annan myndighet i Palestina. Vi vägrar alliera oss med västvärldens geopolitiska maktspel. Vi vägrar alliera oss med någon som tolererar och aktivt stöttar den Israeliska statens folkmord på palestinier!

Redan i början av Israels brutala attack på Gaza, med Hamas attack som ursäkt, tog västvärldens stater, inklusive Sveriges, tydligt ställning genom att framställa palestinier och muslimer som terrorister och försvara Israels "rätt" till "försvar". Ett "försvar" som visat sig bestå av brutalt mördande av tusentals människor, varav flera tusen är barn. Det vore en historisk parodi om inte en av världens mest avancerade militärmakter behövde försvara sig mot en handfull desperata krigare inlåsta i världens största fängelse, gazaremsan. Människorna i Gaza vet vad det innebär att protestera, de vet vad det innebär att göra motstånd. Många har gjort motstånd mot den Israeliska statens förtryck i hela sina liv, återigen försöker Israel krossa dem.

Genom att tolerera och reproducera Israels propaganda, genom att göra affärer med Israels största vapentillverkare Elbit systems, genom att ansöka till NATO, genom att helt skifta inställning och plötsligt stötta Israel gör sig den svenska staten delaktig i det pågående folkmordet på palestinier. Redan 2021 besökte den socialdemokratiske utrikesministern Ann Linde Israel, vilket då avslutade en sju år lång paus i diplomatiska relationer mellan de två tidigare allierade. En paus som påbörjades på grund av meningsskiljaktigheter om Israels behandling av det palestinska folket. Den nuvarande fascistiske utrikseministern Tobias Billström har uttalat sig om den senaste tidens händelser, att Israels svar har varit "proportionerligt i relation till sin rätt till försvar". Elbit Systems Sweden AB:s etablering i Göteborg är ett tecken på denna sammanslagning och närmanden mellan Sverige och Israel, som kommer öppna dörren för framtida fortsatta militära kunskapsutbyten mellan de två staterna.

Låt oss förstöra deras planer! Vi uppmanar till sabbotage, blockad och attacker mot den militära industrin i Sverige. Såsom våra kamrater har gjort i Köpenhamn, i Massachusetts och på andra håll. Under natten mellan den 27 och 28 november besökte vi SAAB:s huvudkontor i Malmö. En av huvudaktörerna i det svenska militär-industriella komplexet. Vi färgade deras huvudingång med röd färg. Detta var det minsta vi kunde göra för att visa vår avsky mot det folkmord som pågår i Gaza, och för att visa vår solidaritet med palestinier och judar som gör motstånd mot den mordiska politik som den israeliska staten genomför. Vi visar vårt hat mot den mordiska militära maskinen.

Intifada överallt! Motstånd mot folkmordet av det palestinska folket. Motstånd mot stater, religioner, nationer, gränser, arméer, rasism och exploatering!

Motstånd mot all form av makt, såväl religiös som sekulär!

Evig kamp för integritet, mark och frihet!

Vi glömmer inte Intisar Al-Attar

Kommentera

captcha