Event

Framtiden eller flyget? - Aktion mot Arlandas expansion

När: 2019-08-11 10:00
Var: Märsta station, Märsta

Flyglarm Arlanda bjuder in till en fredlig civil olydnadsaktion söndagen den 11 augusti, för att uppmärksamma och utmana den planerade utbyggnaden av Arlanda flygplats.

Uppsamling, info och pepp på Märsta station kl 10.00, för gemensam avmarsch mot aktionsplatsen. Eftersom vår aktion bygger mycket på överraskningsmoment kan vi inte avslöja de exakta aktionsplanerna i förväg, men vi tror att det blir minnesvärt!

Aktionen kommer att genomföras på olika nivåer av olydnad, där du själv bestämmer vilken grupp du vill vara med i och hur långt du är beredd att gå. En grupp tar helt lagliga roller, medan andra grupper kommer att befinna sig i legalt mer riskabla positioner.

Aktionen kommer att ha kl 15 som sin sluttid. Beroende på händelseförloppet kan det finnas möjlighet för dem som vill att stanna kvar längre.

”Framtiden eller Flyget” kommer att ske i direkt anslutning till Jordens vänners Klimatfestival som äger rum på Eda lägergård i Knivsta mellan den 9 och 11 augusti och som också har flygtrafikens klimatpåverkan och expansionsplaner som tema.

TRANSPORT
- från klimatfestivalen:
Vi åker tillsammans till Märsta med buss från Eda lägergård. Det finns också möjlighet att få skjuts direkt till aktionsplatsen.
- direkt till aktionen:
De som åker från Stockholm respektive Uppsala kommer samlas på dessa båda stationer för gemensam avfärd till Märsta. (mer info kommer!)

AKTIONSTRÄNING:
Deltagarna på Klimatfestivalen kommer att få möjlighet att förbereda sig och träna inför aktionen under helgen. Det går också utmärkt att ansluta direkt till aktionen utan att ha deltagit på festivalen. Även då erbjuds träning i Stockholm, Uppsala och Örebro ett par dagar före aktionen. Vi återkommer om detaljer för denna träning.

Viktigt: Vi rekommenderar att alla som tänker sig att ha mer legalt utsatta roller deltar i träning, antingen på klimatfestivalen eller i Stockholm innan. För er från andra delar av landet som inte har möjlighet att komma på träning, kommer vi att försöka hitta andra lösningar. Meddela oss, så återkommer vi om det.

Redan nu vill vi flagga för att det kommer att promeneras en del, och inte bara på asfalt 😉


Bra att ta med:
Vatten
Matsäck
Solhatt/keps
Ordentliga skor
Sittunderlag
Solkräm

Gärna:
Lättburna musikinstrument
Färgglada skolkritor

Tillsammans stoppar vi expansionen av flyget!!! Vi ses den 11 Augusti!

🌞❤️🎷🌈🥁🛬🔊

Flyglarm Arlanda

Kommentera

captcha