Inlägg

2017-09-15

"Ett tu tre är bängen där och trålar"

Uttalande från ARNA i Stockholm och Göteborg

Just nu letar polisen efter någon som vill prata med dem om vilket motstånd som planeras mot nazimarschen i Göteborg 30/9. De ringer folk de tror är involverade eller deras närstående, de vill boka möten eller bjuda på fika och SÄPO trakasserar folk på jobbet. De växlar mellan hotfulla anklagelser, löften om samarbete eller påstådd oro för vår säkerhet. Oavsett taktik, är vår linje självklar: Samarbeta inte med polisen. Våra och deras intressen står i direkt motsats till varandra.

Skulle du bli kontaktad, kom ihåg de tre gyllene reglerna:

- Säg ingenting!

- Avböj alla förfrågningar om framtida möten!

- Informera omedelbart dina kamrater eller någon av våra organisationer!

Vi, medlemsgrupper i Autonomous Revolutionary Nordic Alliance, har antagit en gemensam politisk plattform som klargör vår inställning till statsapparaten. Vi är motståndare till reformism och parlamentarism, och menar att klassamhället bara kan omkullkastas genom revolution.

Trots detta är samma statsapparats polisiära gren oerhört angelägen om att få samarbeta med oss. Från sex timmars mingel på gränsen mellan Danmark och Tyskland på vår väg till Hamburg och G20, till trevande telefonsamtal och erbjudanden om möten väl hemma i Sverige. Samtal och erbjudanden som vi gått ut offentligt med, eftersom vi inte har några hemligheter tillsammans med polisen. Deras mål är att sprida rädsla och osäkerhet, vårt bästa motmedel är vår solidaritet.

Trots polisens skrämseltaktiker ses vi i Göteborg den 30/9. Bok- och biblioteksmässan gav nazisterna lillfingret i form av en utmärkt plattform för PR förra året, och nu riskerar resten av staden hela handen när de försöker upprepa proceduren. Intresset för manifestationen som Göteborgs Antifascistiska Front (GAF) kallar "Inga nazister i Göteborg" har varit enormt, och vi kommer att vara tiofalt nazisternas antal. Det går också helt kort att konstatera att utan en massiv polisiär insats skulle nazisterna i NMR aldrig ha en chans att genomföra sin marsch, de är totalt beroende av dess välvilliga beskydd.

Från Tammerfors i norr till Köpenhamn i söder, fuck the police!

/ KÄMPA STOCKHOLM OCH ARNA GÖTEBORG

ARNA

Kommentera

captcha