Inlägg

2023-04-20

Eon har förklarat krig mot folket - vi förklarar krig mot Eon

Medan regeringen för krig på ena fronten, med inflation och förtryckande lagar, så har Eon höjt priserna för fjärrvärme och el för Malmös och Burlövs invånare med mellan 13-20%. Förklaringarna är många, varierande, och luddiga och innebär allt från godtycklig marknadsanpassning till höjda produktionspriser (detta trots att deras produktionskostnader höjts minimalt, om ens något alls). Allt pekar på att företaget, i hopp om att folk inte ska reagera, passat på att höja priserna mer än vad kostnaderna faktiskt har ökat. Detta för att låta moderbolaget och spekulanter på tyska börsen fylla på sina redan välfyllda konton. Energimarknadsinspektionen är tydlig: bolaget tar ut högre avgifter än vad som är rimligt. Marknadens "osynliga" hand attackerar ännu en gång de mest utsatta.

I en tid när en centraliserad elmarknad leder till att elen säljs för överpris, matpriser och räntor chockhöjs, och folk redan går på knäna, ser alltså Eon sin chans att suga ut de allra sista kronorna från sina kunder. Men denna gång reagerade någon. I skydd av mörkret, mellan den 5 och 6 april, begav vi oss mot Eons kontor på Industrigatan där en av deras elstationer brändes upp.

Aktionen är även utförd till stöd åt Serge, som är i ett kritiskt tillstånd efter att ha blivit attackerad av poliser under protesterna i Sainte Soline, Frankrike, mot byggnationen av en enorm vattenreservoar. Kampen om vatten, energi och naturresurser, skyddet av miljön och klimatet måste tas av var och en av oss, även på våra egna hemarenor. Styrka och solidaritet åt Serge och hans kamrater.

Fattiga, aktivister, invandrare, alla de som lever på marginalen, kommer inte att acceptera eller foga oss till denna påtvingade dystopi. Inflation, exploatering, krig, antiterrorlagar... Det är dags att göra motstånd. Det är återigen dags att gå ut på gatorna, att vägra betala deras kris, att organisera mot chefer och exploatering, att lägga ved på vår brinnande eld, att sabotera deras planer och infrastruktur.

Låt rädslan byta sida.

Aktionen är även utförd i solidaritet med de strejkande lockförarna.

Klasskrig överallt

Tändstickslekande barn

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern
  • Drömmarna på taket del 1

Senaste kommentarerna