Inlägg

2020-11-05

Domen mot de tre från parkbänken (Hamburg)

Idag föll domen efter 16 månader och 50 rättegångsdagar. De två kamrater som suttit häktade hela tiden fick 1 år och 10 månader och 1 år och 7 månader. Kamraten som haft anmälningsplikt men varit på fri fot (i Hamburg) fick 1 år och 8 månader. De två häktade släpptes tills vidare. Om domen äger laga kraft kommer alltså den tredje kamraten att åka in.

Det är en dag att fira, för två av våra kamrater har kommit ut med det är också en dag av sorg för all smärta som staten har orsakat oss, alla som på något sätt träffats av repressionens slag och en dag av vrede av samma anledning och för att en av oss tvingas bekanta sig med fängelsets ovärdiga tillvaro.

En del av denna vrede fick sitt utlopp idag utanför domstolen där snuten drabbade samman med solidariska kamrater, satte in pepparspray och två greps, en annan del har fått sitt utlopp i alla de talrika aktioner, attacker och attentat som skett i solidaritet med de tre.

Det här är varken repressionens början eller slut. Så fortsätt visa er solidaritet, med penna och papper, gift och dynamit.

bratwurst

Länk: https://mobile.twitter.com/hashtag/3vonderparkbank?f=live

Kommentarer
https://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/hamburg_journal/hamj102138-amp.html

landstreicherlandtag

<3 Solidaritet med de dömda. Fortsätt skriv, kamrater!

Hasse

Kommentera

captcha