En revolutionär infoportal
2018-08-31

Demonstrera mot AfS den 2:e september

Överklassfascisterna i Alternativ för Sverige tänker hålla torgmöte i Lund. Partiet angriper arbetarklassen på flera sätt; dels genom sin rasistiska politik, dels genom sin antifeministiska politik och dels genom sin ekonomiska politik. Att AfS för en rasistisk politik är väl knappst något som behöver beläggas då de är oerhört öppna med det själva men för sakens skull kan nämnas att de vill tvångsdeportera 100 000 migranter. Vidare menar de, precis som Moderaterna, att genusteori är problemet med skolan och att anslag till de vetenskaper de anser ovetenskapliga ska försvinna. Den ekonomiska politiken vill bland annat göra det svårare att ha socialbidrag och ta bort skatten för de rika, något som förstås skadar arbetare och gynnar borgare.

Partiet är uppskattat bland fascister och nazister. De har bland annat samarbetat med nazistsekten NMR och på deras torgmöte i Stockholm deltog bland annat NMR och Nordisk Ungdom. Samtidigt som de tillåts vara öppet fascistiska så får de legitimitet från Sverigedemokraterna. Tre rikdsdagsledamöter som tidigare varit en del av Sverigedemokraterna finns bland deras led. Att det uppstår fler och fler högerextrema partier är något vi måste motsätta oss då det fortsätter att normalisera en diskurs kring invandring som grundar sig i en rasistisk indelning av människor. Detta sker inte bara i små sekter som AfS eller NMR utan även när de stora riksdagspartierna, såsom Moderaterna och sossarna, diskuterar invandring med samma rasistiska begreppsapparat som Sverigedemokraterna och AfS.

AfS är med andra ord ett rasistiskt och antifeministiskt parti för överklassen som välkomnar såväl personer organiserade i nazistiska grupperingar som personer som representerar den "legitima" rasismen i Sverige.

Att partier som AfS och SD uppstår, och att andra partier tar upp samma rasistiska diskurs är ingen slump. Kapitalism och rasism har alltid varit förbundna med varandra. Det konstanta kristillstånd kapitalismen befunnits sig i sedan 2008 har lett till att det skapats antikapitalistiska sociala rörelser som haft global påverkan. För kapitalismen är en enad arbetarklass där vi arbetare erkänner att vi har mer gemensamt med arbetarklassen än med påhittade gemenskaper som nationalitet ett grundläggande hot. Rasism är ett verktyg för att dölja den gemenskap som finns mellan arbetare och istället sätta oss i konflikt med varandra. För att bekämpa rasism måste vi också bekämpa kapitalismen, och för att bekämpa kapitalismen måste vi också bekämpa rasism. Oavsett om den kommer från högerextrema eller från partier som säger sig företräda arbetarklassen.

Vi kommer förstås att delta i protesterna mot ett parti som så uppenbart attackerar våra kamrater och vår klass och hoppas att du också gör det! Ses där!

Autonom Organisering

Kommentera

captcha

Senaste Media

Avsnitt 3: Ståpå by Komintern
Avsnitt 1: Härtigen av sörmland by Komintern
#GILETSJAUNES : ACTE 16 • PARIS 2/3/2019
FÖRSVARA STREJKRÄTTEN NU!
RIOT : #GILETSJAUNES "L'ULTIMATUM" (PARIS • 16/3/2019)