Inlägg

2018-09-10

Demonstration mot Sverigedemokraterna i Göteborg

<figcaption>Alexander Nystrand med nazivänner.</figcaption>

Den åttonde september fick göteborgarna det tveksamma nöjet att för andra gången på två veckor se rasist-slöddret Jimmie Åkesson och hans hejdukar inta ett av våra torg. Den här gången var det Kungstorget som fick vara skådeplats för det skamliga uppträdandet. Sverigedemokraternas partiledare höll sitt slutgiltiga valtal inför en handfull supportrar. Denna grupp bestod framförallt av sexuellt frustrerade unga män med backslick, och förvirrade gubbar och gummor som skrek obegripligheter om Stalin och ‘PK-pack’, men som vanligt när SD är på stan stack även samhällets allra fulaste fiskar huvudena ur sina grumliga bruna vatten.

Bland de bekanta ansikten som syntes i publiken kan nämnas Alexander Nystrand från Nordiska motståndsrörelsen, känd för att ha kissat ner sig i Kärrtorp när han och hans nazistkompisar stötte på patrull från antifascister. Vidare sågs flera personer heila, och slagord som ”heil Hitler” och ”Jimmie shalalala” varvades med att kalla kvinnliga motdemonstranter för horor. Alternativ för Sverige-påhejaren Jaffar, dagen till ära klädd som en luftskepps-pirat från en avlägsen framtid där haremsbyxor är trendiga, uppvisade sin intellektuella skärpa när han utbrast ”Tänk att de tror att vi är nazister på riktigt!”, till vilket en man som fem minuter tidigare skrikit “heil Hitler” nickade jakande. Vi gör samma bedömning av Jaffar som den syriska skådespelerskan Deema Bayyaa och hennes man gjorde: ”I think he’s the kind of guy that just wants to belong… he doesn’t know what he wants” . Jaffar kanske ska hålla sig till knäppa outfits för att få uppmärksamhet, så att han inte råkar illa ut.

Vi i SUF Göteborg var på plats på Kungstorget tillsammans med hundratals andra motdemonstranter. Som alltid var vi motdemonstranter betydligt fler än rasisterna, och Jimmies tal dränktes i antirasistiska slagord, glädjefylld sång och jazzmusik. Motdemonstrationen vibrerade av beslutsamhet och tro på en framtid då rasister inte känner sig välkomna eller trygga

på våra gator och torg. Både polisen och fascisterna var i sitt esse när det kom till aggressivitet och idioti. En höjdpunkt från denna festival av värdighet var när en av fascisterna som gått vilse i motdemonstrationen hotade med att slå ner en ung kvinna på kryckor som kallat honom för rasist – tursamt nog för honom kom polisen snabbt och hjälpte honom till andra sidan av kravallstaketet.

Snuten omhändertog som vanligt motdemonstranter helt godtyckligt för att de skrek slagord med ”otrevligt tonfall”, och flera kamrater blev därför omhändertagna eller avvisade från platsen. En ansenlig mängd övervåld användes mot antifascister på plats – vissa blev nedtryckta på marken och fick knän i ryggen tills de inte kunde andas, andra blev dragna i armarna och skuffade runt av polismän, trots att ingen uppgavs vara misstänkt för brott.

<figcaption "="">Från vänster: Tommy Andersson, Ulf ‘Bexie’ Lannfelt, Christian ‘Krigge’ Strandberg.

Bara sekunder senare åkte Hitlerhälsningen upp.
En del fulingar ballade ur så hårt att polisen var tvungna att
motvilligt omhänderta även dem. Medan dessa fördes till polisens bussar
skrek de obegripliga förolämpningar och hot mot antifascisterna på
plats. Bland de uppenbart narkotikapåverkade fascistgubbarna stack Christopher ‘Krigge’ Strandberg
ut som särskilt pinsam. Våldskåt och neddrogad som han var fick polisen
slösa ordentligt med pepparsprej på honom för att han skulle sluta veva
åt höger och vänster. Minuter senare var gubbarna dock inte så tuffa
längre, rapporter inifrån en av polisens bilar berättar en sorglig
historia om fullvuxna fascister som bryter ihop och med ansikten
drypandes av tårar och snor bönar och ber polisen om att inte bli
gripna. Tragiskt!

Vi är nöjda och stolta över det resoluta och kraftfulla budskap vi
framförde. Fascismen skall krossas – om du är fascist kan du dra åt
helvete! Frågan är om Jimmie med partikamrater är lika stolta över den
folksamling de lyckades få ihop: Göteborgs största fascistoida sopor och
några stackars förvirrade kids med bekräftelsebehov, som med höjda
högerarmar tog ett bestämt steg rakt ned i historiens toalettstol!

Vajande fanor över den spontana men täta motdemonstration som omgav Medborgerlig Samlings partytält.

Efter att Jimmie spridit sin rasistiska smörja begav han sig till Stockholm,
medan hans sympatisörer på plats blev nedbuade av motdemonstrationen då
de började lämna fållorna. Några rasister försökte konfrontera
motdemonstranter vilket slutade i att vi jagade bort dem från platsen.
När Sverigedemokraternas patetiska uppslutning så hade skingrats för
vinden styrde motdemonstrationen med bestämda steg vidare mot
det kostymrasistiska partiet Medborgerlig Samling som hade sin
valstuga en liten bit bort. En tät massa samlades runt deras lilla
partytält, hela Kungstorget sjöd av solidaritet och viljekraft. För oss i
klubben avslutades sedan dagen på Skånegatan där vi välkomnade
omhändertagna kamrater ut.Senare samma kväll fick en hemlös man känna på hur rasisternas
retorik tar sig uttryck i praktiken. Enligt ögonvittne blev mannen, som
tiggde pengar utanför en butik på Avenyn, nedputtad till marken och
hotad med att han “inte har här att göra”. Om samhället fortsätter i
denna riktning kommer situationen bara bli värre för de svagaste och
mest utsatta i samhället. Vi i SUF kommer alltid göra allt i vår makt
för att motverka rasism, och en grundbult i det är att rasister aldrig
ska kunna känna sig säkra och bekväma i sina åsikter. Vi uppmanar alla
våra meningsfränder att gå längre än att “likea” oss på facebook – alla
antirasistiska röster behövs och det räcker inte med att en gång var
fjärde år skjuta över ansvaret på det minst dåliga partiet i riksdagen.
Organisera er! Let’s crash this party!


</figcaption>

SUF Göteborg

Länk: https://suf.cc/2018/09/demonstration-mot-sverigedemokraterna-i-goteborg/

Kommentarer

Bland det värsta jag läst även om det är tragikomiskt . Sexuellt frustrerade med bakåtslick. Vilket sattyg! Varför skulle det vara förvånande med SD. ? Jimmie och hans SD har sina nazistiska rötter. SD skämmer ut oss inför en hel värld. Bono i U2 hånade Jimmie Åkesson i Paris på scen genom att göra hitlerhälsningen under hans alterego där han klär ut sig som satan och ser ut som jokern. ”ÅKESSON! JIMMIE ÅKESSON” skrek han och gjorde hitlerhälsningen. Världen tror att vi som bor här är nazister. Bono beskrev svenskar som tråkiga som nu håller på att upptäcka sitt ariska ursprung. Det finns ingen skam i kroppen på SD som har nazister i publiken som gör hitlerhälsningrn inte för dom är ju nyssnazister och vaddå nyss? Åkessons rätta jag kryper fram under hans växande framgångar . Under slutdebatten kallade han invandrare ”inte svenskar . Det är därför dom inte får jobb. Dom passar inte in här”. . Sedan läser man kommentarer på internet som ”oj, vad rasistiska SD är, nu får dom inte röst”. Alla som röstat på SD har tagit högerextrem ställning. Dom är förlorade. Det finns inget att vinna tillbaka där. Dom kan dra åt helvete! Det blandas ihop. Det är lika svårt se skillnad på NMR etc och SD precis som den publik SD drar. Det vidrigaste är SD gummor och gubbar. En vacker dag blir dom dementa och vi ska ta hand om er vi som bär välfärden på våra axlar på ett alla människor är lika mycket värda vis som ni nu står och hånar som PK. Men den dagen tar ni tacksamt emot vård på lika värdet idealet. Men om vi vetat vilket slödder ni är kan ni glömma att ni får ”det lilla extra” av omtanke. Till och med Stefan Löfven tog Jhon Hrons ord i sitt tal efter valresultatet. ”Vi sörjer inte . Vi organiserar” var det sista han sade. Sedan har han mfl stängt in sig medan dom väntar på valresultatet. Men inte kan vi lugnt sätta oss tillrätta nu och tro att dom ska fixa detta, antagligen är dom andra partierna mer bekymrade över att SD tagit deras röster för att det ger mindre makt till dom. Varför skulle dom annars härma SD:s politik? Vilket leder till att riktiga nazister går till ”originalet”. SD erbjuder inget annat en växande klyftor och hat sa Löfven. Ändå härmar dom det i jakten på röster. Nej, det har gått för långt. Idag är ingen värdig ens röst. Men det är inte bara det. Det är dags att leta reda på sin egen förmåga till självorganisering och sluta vänta på att partierna ska fixa det. Man måste hitta orken och styrkan själv. I ens redan pressade liv. Om der så bara är nåt litet är det värt det

Marre

Good night luftskeppspirats-pride

.

Kommentera

captcha