Inlägg

2019-12-14

DELA - MOBILISERA - AGERA. RESIAS DUBBLA ANSIKTEN - bjuder in till dialog, skickar ökänt säkerhetsföretag. .

Redan veckan innan vi påbörjade våra aktioner mot Resia sökte vi dialog med företaget. Då de själva påstår sig hålla ett etiskt handlande högt så borde informationen om Turkiets folkrätts- och krigsbrott göra det till ett enkelt val:
att avbryta samarbetet med turkiska statens flygbolag.
.
Tyvärr har deras påstådda etik visat sig vara tomma ord. De har inte svarat på våra tidigare försök till kommunikation och samarbetet med Turkish Airlines har fortsatt.
Efter att våra påtryckningar och aktioner stängt ner Resias Malmökontor under lördagar så fick vi så till sist ett svar från deras ledning:
De var beredda att ses för att försöka hitta en lösning.
.
Vi å vår sida tog på oss att inte offentliggöra att en förhandling skulle ske och till mötet skulle två representanter från dem och två representanter från oss gå.
Strax innan mötet fick vi dock ett tips från en informerad källa att Resia inte varit raka i sin kommunikation. Att de istället för att själva närvara, för ett ärligt samtal, skickat ett säkerhetsföretag för att göra en säkerhetsnalys av oss.

Säkerhetsföretaget ifråga är det ökända Pinkerton, som historiskt gjort sig kända för sitt våldsamma anti-fackliga arbete:
https://en.wikipedia.org/wiki/Pinkerton_(detective_agency)
.
Vi valde att säga att vi var medvetna om att det var Pinkerton som var på plats och vi fick det då bekräftat. Då Resia valt att missbruka förtroendet på detta sätt så ser vi heller ingen anledning att längre uppfylla vår del i att inte offentliggöra kontakten.
.
När Utrikesministern, EU, FN, USA, Amnesty och Human Rights Watch säger att trupp under turkiskt befäl begått folkrätts- och krigsbrott i Rojava borde det inte vara svårt att ta ställning mot den turkiska staten, inte om man hävdar sig ha någon etik i kroppen överhuvudtaget.
Vi är fortsatt öppna för den dialogen med Resia, och om företaget känner sig beredda på att ha ett ärligt samtal istället för att skicka säkerhetsföretag så står vår dörr öppen.
.
Tills dess ber vi alla våra följare och alla de som vill försvara Rojava att dela informationen och göra sig beredda:
- vi kommer snart släppa information om hur vi går vidare i den här frågan. Du behövs i försvaret av Rojava och i förvägrandet av turkiska statens inkomstkällor i Sverige!

Rojavakommittéerna

Länk: https://www.facebook.com/rojavakommitteerna/

Kommentera

captcha