Inlägg

2020-09-03

David Graeber är död

Den berömde amerikanske anarkistiska antropologen David Graeber, författare till bland annat "Skuld - de 5000 första åren" har dött efter en tids sjukdom. Vila i frid!

Gatorna

Kommentarer

Bra att ni uppmärksammar. Ung ålder, 59, att dö på. (så till vida man inte är moderat, då är alla år, ett för mycket.) Själva orsaken verkar inte helt klarlagd. Interna blödningar... "cause yet to be determined by an autopsy" Bara läst lite av han(Graeber), rätt bra, men som dom flesta politisk-filosofiska kändisar känns han överskattad. Finns hur mycket som helst annat att läsa, om nu verkligheten känns otillräcklig.

Meningsutbytet/tweetandet som följde på ett av hans sista tweet var ganska läsvärd, den angående rebellion extinction. Tänkte spontant, fan vilken falsk dikotomi(är du inte med mig är du mot mig, typ) och "akademikern som kan och vet allt även om det han inte vet något om", men det utvecklade sig ändå en aning och blev ok-intressant.

Blev tvungen att läsa igenom titeln "Bob Black and David Graeber" igen på theanarchistlibrary.org också. Tips om någon missat.

the_fuckup

Kommentera

captcha