Inlägg

2018-09-30

Danmark: en ny platform for og af den radikale udenomsparlamentariske venstrefløj

Konfront.dk går i luften den 17. November!

Konfront er hverken upartisk eller objektiv. Konfront er en del af kampen for en anden og mere retfærdig verden. Vi udspringer af den udenomsparlamentariske venstrefløj, og vores fælles udgangspunkt er, at vi vil et grundlæggende andet samfund, der er socialistisk, feministisk, mangfoldigt og lige. Vi tror ikke på, at parlamentarisk politik kan reformere sig til dette samfund - vi tror på radikal udenomsparlamentarisk revolutionær aktivisme og politik. Derfor har vi en grundlæggende mistillid til det bestående systems institutioner, herunder retsvæsenet, politiet, parlamentariske institutioner, pressen mv.

Der er stor aktivitet og mange projekter på den radikale udenomsparlamentariske venstrefløj i Danmark lige nu, og vi ser et behov for en samlet platform for vores kommunikation. Konfront bliver et medie, som vi selv har ejerskab over, og som foregår på vores egne præmisser. Vi definerer selv vores dagsorden - vi vil ikke være afhængige af det etablerede mediebillede.

Hvad skal konfront?

Konfront skal være et fælles medie for os, hvor vi kan opdage hinanden, udvikle politik sammen, fortælle hinanden om nye projekter, begivenheder og hændelser, vise hinanden billeder og video af det, der skete, lave podcast med interviews, analyser og historier og være sjove, flabede og skarpe - kort sagt skal Konfront gøre den virkelighed, vi skaber hver dag, tilgængelig på en samlet platform. Konfront vil afspejle det miljø, vi er en del af. Vi er seriøse, reflekterede og engagerede, vi er udforskende, nysgerrige og vi prøver os frem - og vi er fandenivoldske, legesyge, vrede og fyldt med humor. Konfront er god energi og nyskabelse. Og Konfront er frygtløs, interessant og flabet.

<figure>

Indholdet kommer til at bestå af reportager, debat, mening, det sker, lancering af nye projekter, manifester, historisk blik, kalender osv. og formidles gennem video, podcasts, artikler, foto, tegning mv. Der skal være billeder af undergrundskoncerter, video fra en demo, reportage fra et folkekøkken, en analyse af en ny politisk strømning, anmeldelser af forskellige typer af pyro eller maskeringer, guides til hvordan man kan blive en bedre allieret eller hvordan vi kan skabe tryggere rum, fremvisning af skralde-trofæer, opskrift på vegansk chokoladekage til 100 mennesker, oversættelser, politiske teoretiske introduktioner og tekniske vejledninger til, hvordan man selv producerer indhold. Konfront er ikke kun et outlet for kreativitet og aktivitet, men er også et arnested for det.

</figure><figure>

På Konfront vil vi mødes på tværs af politiske organiseringer, og håbet er, at vi gennem konstruktiv kritik kan lære og forbedre os sammen. Som projekt skal Konfront også være en platform for at uddanne os selv og hinanden i at skabe en venstreradikal position. Vi skal gøre hinanden opmærksomme på det, som undertrykkende samfundsstrukturer har nægtet os at se. Sammen skal vi konstant lære og styrke kampen mod repressive strukturer - også dem, der eksisterer imellem os.

</figure>

Konfront skal løbende udvikle sig, så siden bliver ved med at gøre plads til videndeling, erfaringsudveksling og konstruktiv kritik med tilbud om hjælp til refleksion, uddannelse og udvikling. Konfront skal altså afspejle den til hver en tid aktive radikale venstrefløj, så projektet fortsat formidler vores aktiviteter, tanker, organisering, analyser, debat og kommentarer.

Konfront som organisation

Konfront er organiseret som en forening med en bestyrelse, som vælges på generalforsamling. I dagligdagen er det Konfront-aktivister og aktive venstreradikale grupper og organiseringer, som driver Konfront i grupperne Fællesredaktionen, Design- Foto- og Video, Teknik og Administration foruden de seks temaredaktioner; Teori & Historie, Autoritetskritik, Feminisme & Krop, International Solidaritet, Kultur og Sikkerhed.

Indholdet på Konfront skabes i redaktionerne og af de aktive projekter, som eksisterer netop nu. Det betyder, at det er os, der arrangerer demonstrationer og busture, laver queer talks, driver vores fristeder, laver radio og podcast, laver støttefester, laver solidaritetsarbejde, skriver anti-racistiske analyser - og alt det andet vi laver - der skaber indholdet til Konfront. Derudover skal Konfront også eksistere som en platform offline i form af blandt andet workshops og talks, og vi vil på sigt muliggøre lån af lokaler og teknisk udstyr, såsom kamera og lydoptager, som aktivister kan bruge til at skabe indhold med.

<figure>

Arbejdet med Konfront blev startet i 2016 af aktivister fra forskellige grupperinger på den radikale venstrefløj. Siden da har vi udviklet koncept, visuel identitet, organisation og udtryk. I februar 2018 stiftede vi foreningen Konfront. Netop nu udarbejder vi arbejdsgange, søger fondsmidler, laver teknisk udvikling af hjemmesiden, og vi arbejder på at inddrage alle jer, der er aktive i grupperinger, projekter og organiseringer, så Konfront kan blive en åben og levende fremadrettet politisk og revolutionær platform til gavn for hele den radikale udenomsparlamentariske venstrefløj.

</figure>

Vær med!

Jeres organisering eller gruppe kan være med på flere måder. Herunder kan I se nogle af mulighederne:

  • Bliv del af en redaktion: Redaktionerne producerer indhold, redigerer, oversætter og har kontakten til de aktive grupper på den radikale udenomsparlamentariske venstrefløj. Har jeres organisering viden om og netværk indenfor et eller flere af de redaktionelle områder, så har I mulighed for at blive en del af redaktionerne.
  • Få en blog: Laver jeres organisering løbende udtalelser, kommentarer og lignende, giver det mening at have jeres egen blog på Konfront. I får eget login og selv adgang til at lægge blogindlæg på siden.
  • Producer indhold: Hvis jeres organisering indimellem producerer tekster, video eller lyd, så kan I lave en aftale med redaktionerne om at bringe det på Konfront.
  • Syndikering: Hvis jeres organisering allerede udgiver indhold, har I mulighed for at komme ud til flere ved, at indholdet også bringes på Konfront udover jeres egen platform. Afhængig af hvilken form jeres indhold har, og hvilken platform I benytter, laver vi en aftale om måden indholdet bringes, krediteres osv.
  • Teknisk assistance: Har I erfaring med videoredigering, podcasts, sociale medier, grafisk design, it-sikkerhed eller lignende, kan I bidrage med jeres erfaringer og kompetencer.

Det er meningen at Konfront.dk skal være i løbende udvikling baseret på de ønsker, vi i fællesskab har, for en medieplatform for den radikale venstrefløj, og der er derfor mange måder vi kan samarbejde på, så hvis I har forslag til andre former for samarbejde, hører vi gerne fra jer. Vi glæder os til at skabe Konfront sammen med jer!

Kammeratlige hilsner, Konfront redaktion@konfront.dk

Någon

Kommentera

captcha