Inlägg

2019-12-17

Attack mot inrikessenator Andy Grote (SPD)

För parkbänksgänget


För de som sårats och åtalats i Rondenbargprocessen


För ossStrax efter åtta igår morse, den 13/12 2019, inväntande vi Hamburgs inrikessenator Andy Grote (SPD – Sozialdemokratische Partei Deutschlands) på Hein-Hoyer-straße i St. Pauli. När BMW-limousinen från senatens bilflotta (HH-XH572) som vanligt plockat upp honom från bostaden på Wohlwillstraße 30:s bakgård och passerade oss träffades den av färgflaskor. Grote brukar sitta i passagerarsätet.

Han förkastade under gårdagen attacken på twitter genom att kalla den ynklig, då han påstår att hans tvååriga son var med i bilen. Grote hade inga svårigheter att sprida skamlösa lögner. En av dem var att han påstod sig regelbundet lämna sin son på förskolan om morgnarna. Vi, han och hans livvakter vet mycket väl att att det är riktigt skitsnack. Om barnet faktiskt befann sig i bilen igår, då var det ett sällsynt undantag och och en tragisk tillfällighet. Attacken var självklart inte riktad mot barnet!

Den andra lögnen, att han ”alltid räknar med den här typen av attacker”, är precis lika mycket skitsnack. Han hade inte räknat med ett skit! Igår såg hans ansikte åtminstone mer vettskrämt ut när han fick syn på oss. Det som är ynkligt är att Grote med lättgenomskådliga och plumpa lögner försöker flytta strålkastaren bort från det som attacken egentligen handlar om.


---------------


Vår attack understryker att den militanta kampen i Hamburg inte på långa vägar är över efter gripandet av de tre från parkbänken i juli 2019 och att frihetens fiender, som Andy Grote, fortsatt befinner sig i våra sikten och deras verk och liv iakttas fortsatt mycket noggrant.

Förföljelseyndigheterna må ha fått upp ett par vilda fåglar på radarn men de stora flockarna flyger vidare och kommer i framtiden att fortsätta skita dem på huvudet och vid en given tidpunkt ”vända gevären – det kommer att löna sig” [övers.anm. citat från Bertolt Brechts – Resolution der Kommunarden]. Vi fångar upp impulsen hos kamraterna, som i oktober tände en eld framför senatkanslichefens hem, för att trakassera Hamburgs senattoppar.


----------------


Grote har i egenskap av SPD:s stadsdelsutvecklingsexpert, stadsdelschef i Hamburg Mitte och inrikessenator företagit sig en hel del de sista åren för att försämra livet för de som bor i hans älskade St. Pauli, för de som inte längre har mycket att förlora. Hemlösa och People of Color jagas av Grotes polis, trakasseras, drivs ut och fängslas. St. Pauli blev en hotspot för mäklarhajar och samarbetet med mäklarfirman Köhler/von Bargen lär ha varit lönsamt för Grotes bakgårdsidyll. För hans säkerhet kamera övervakas en del av Wohlwillstraße, polisbilar kör skyddsronder, civilsnutar slår dank framför dörren och en massiv port ser till att inte G20-liknande situationer upprepas och ilsket folk lyckas få direktkontakt med inrikessenatorn. När han någon gång får tid över går han gärna på ”sitt lags” matcher, St. Pauli; givetvis med frikort som skänkts från klubben. Hans närvaro i stadion gillas dock inte av alla fans. I oktober 2019 förhindrades en planerad diskussionskväll med Grote vid stadion.


---------------


Repressiva milstolpar kantar Grotes inrikessenatorväg.


– tusentals rasistiska kontroller i den så kallade ”bekämpningen av drogkriminalitet.” 2016 dör Jajee Diabi, en av de som gripits i en av dessa kontroller, 21 år gammal i fängelset Hahnöfersand.


– inrättandet av ett flygplatsfängelse för att bättre kunna genomföra utvisningar


– planerandet av ett nytt utvisningsfängelse i Glückstadt


– den nya hamburgska polislagen


– hundratals misshandlar och frihetsberövanden under 2017 och G20:s undantagstillstånd


– en offentlig jakt efter G20 utan motstycke, med foton på misstänkta, och detta efter de katastrofala snutinsatserna.I praktiken förlitar sig Grote på välbeprövade repressionsutövare som MEK-chefen Meyer (numera länspolismästare), Voss (numera chef för Författningsskyddet), Ferk (numera insatsledare för Hamburgs samtliga polismyndigheter) eller Klein (numera chef för ”organiserad brottslighet”). Vid deras sida står den fruktansvärda Dudde och notoriskt straffkåta domare som Krieten och Tully.


Grote har redan meddelat pressen att han gärna skulle vilja fortsätta som inrikessenator i en ny Hamburg-regering.


Bara till Andy, vi syns på gatan.


Frihet för de två från parkbänken och Loic.


13.12.19 – all cops are bullshit


Angry Birds


(Översatt från de.indymedia.org)

parkbänk

Länk: https://pbsolidaritet.blackblogs.org

Kommentarer

Fett!

M

Kommentera

captcha