En revolutionär infoportal
2017-11-07

Att utesluta icke-binära är fortfarande cissexism, ung vänster!

Ung Vänster har börjat att hålla i tjej-separatistiska studie cirklar i marxismen igen. Separationen går vid de som definierar sig själva som tjejer.

Vad är problemen med detta?

Det positiva är att det utesluter snubbar. Snubbar tar alltid plats och talan från icke-män, de tar oftast inte våra kamper seriösa, de lyssnar bara på andra snubbars talande och så vidare. De är med andra ord inget bra inflytande på ett space under vårat patriarkala samhälle.

Men vad är då problemet? Att det utesluter icke-binära, att det utesluter alla icke-män som inte definierar sig som tjej. När ska de som inte får ta plats få ta plats om inte vid separatistiska möten? Jag hade fått höra att ung vänster hade korrigerat sitt uteslutande av icke-män men de fortsätter att bruka en oanvändbar och exklusiv köns uppställning mellan man och kvinna istället för män och icke-män. Icke-män är också offer för patriarkatet.

lgbtq-person

Kommentarer

Är det inte bättre att skapa kompletterande separatistiska sammanhang? Jag, menar varför ska det tas för givet att icke-kvinnor vill delta i sammanhang som är kvinnoseparatistiska?

Bertil

På vilket sätt skulle en ”köns upställning” mellan män och icke-män vara något annat än ”exklusiv”

Nej

Kommentera

captcha

Senaste Media

Jimi T Saint & Ouroboroz - Den Konkreta Verkligheten (Studio-Video)
Marseille 8/12/2018: Gula västarna-demonstration
December Seeds – A short film for the Greek revolt (2008)
Avsnitt 33 - Prostitutionsdebatten by Bilda Kedjor
RIOT : "OH CHAMPS ÉLYSÉES" (PARIS • 24/11/2018)