Inlägg

2020-11-07

Arbetarfilmfestivalen online!

Missa inte arbetarfilmfestivalen som går av stapeln online denna helg https://www.nlff.se/

Mer info:Arbetar Filmfestivalen (Nordic Labour Film Festival) startades 6-7 maj 2017 av filmkollektivet RåFILM, Malmö i samarbete med ABF, Byggnadsarbetareförbundet, Elektrikerförbundet, Folkets Bio Panora, Filmcentrum Syd och Emmaus Björkå. Festivalen äger vanligtvis rum på Folkets Bio Panora och ABF i Malmö och stöds av bl a Arbetarrörelsens Kulturfond och ett flertal fackförbund. 2020 blir festivalen helt digital, med ambitionen att utforska det digitala formatet för att i framtiden kunna erbjuda digitala inslag.

Arbetar Filmfestivalen är ingen vanlig filmfestival, utan en plattform för en ny arbetarrörelse. I fokus står samtal och möten för lärande, för att hitta nya visioner och framtida samarbeten. Vi är Nordens hittills enda arbetarfilmfestival, där film och samtal används för att väcka viktiga frågor och få nya perspektiv. Med Malmö som nav vill vi även samla och sprida arbetarfilm i Norden och världen.

Vi har hämtat inspiration från en global rörelse av festivaler för arbetarfilm, men valt att forma vår egen. Med fackföreningsrörelsen som grund vill vi skapa en mötesplats där både fackföreningar och dess medlemmar kan möta andra aktörer som arbetar för ett inkluderande samhälle, filmskapare och allmänheten. Vi vill omvärdera begreppen arbetare och arbete genom att inkludera fler i dessa begrepp och bjuda in till möten mellan individer och grupper som annars inte självklart möts. Vi såg att det inte finns så många forum för denna typ av film eller mötesplatser där en ny typ av arbetarrörelse kan utvecklas. Genom film vill vi stärka och vitalisera en arbetarrörelse som kan inkludera mångas verklighet.

Vi har lyft frågor som socialförsäkringssystem i förändring, fackens internationella solidaritetsarbete, facklig kamp av migranter, begränsningar i strejkrätten och kultur som redskap för förändring. Arbetar Filmfestivalen är ett återkommande årligt evenemang som även arrangerar visningar och samtal i samarbete med andra arrangemang och organisationer."

NLFF

Länk: https://www.nlff.se/

Kommentera

captcha