Event

Antikapitalistisk 1 Maj

När: 2017-05-01 11:00
Var: Axeltorv, Köpenhamn

I næsten 10 år har vi fået tudet ørene fulde af, at kapitalismen er i krise. Kapitalismen er ikke i krise - kapitalisme er krise!

Kapitalismen lever på og opretholder sociale og økonomiske magthierarkier gennem bla. patriarkat og imperialisme. Hermed fastholdes magtpositioner, og vi, der ikke passer ind, undertrykkes fortsat. I det kapitalistiske system styrker de allerede privilegerede, den økonomiske og politiske elite, sig selv gennem rigdom og magt. Det sker på bekostning af de mindre privilegerede, arbejdere og ungdommen, som fastholdes i deres undertrykte position.

Vi plages dagligt af den nye folkesygdom stress og depression. Af arbejdspres, gæld, sexisme, racisme, transfobi og homofobi på arbejdspladsen såvel som i dagligdagen. Af lukkede grænser og voksende klimaforandringer, der dagligt kræver menneskeliv. Af usikkerhed i et samfund, der er utilgængeligt for dem, der ikke er hvide nok, er “kulturelt anderledes”, er for homoseksuelle, ikke ligner cis-kønnede nok, eller ikke har de mentale eller fysiske funktioner, der anses som produktive.

Magthaverne forsøger at splittes os for at bevare deres egen magt. De har overtaget al definitionsret, både socialt og lovmæssigt, og har frit spil til at diktere, hvad der er rigtigt, samt hvornår det er rigtigt. Systemet fungerer derfor uden problemer - bare ikke for os. Vi finder sammen og kæmper for revolutionære forandringer.

Den 1. maj står vi derfor traditionen tro sammen mod samfundets splittelse. Demonstrationen 1. maj er samtidig startskuddet til et større samarbejde for en ny fælles vision om en bedre verden fri for kapitalistisk undertrykkelse.

Vi er en gruppe af grupper og enkeltpersoner på venstrefløjen, som mener at politisk forskellighed og mangfoldighed er en styrke og en ressource som skal udnyttes. Vi mener at kollektivt arbejde, diskussioner og en fælles politisk udvikling har et formål i sig selv. Derfor har vi valgt ikke bare at afholde en demonstration den 1. maj, men også at benytte lejligheden til at fordybe os i den politiske kontekst for denne dag. Det gør vi både internt gennem diskussioner, skænderier og udvikling af politiske standpunkter, samt udadtil gennem vores planlægning af demonstrationen og en oplægsrække. Vores samarbejde og vores modstand mod det kapitalistiske system fortsætter efter 1. maj, blandt andet til protesterne mod G20-topmødet i juli.

Vi har i gruppen særligt fokus på antikapitalisme, antifascisme, feminisme, retfærdig klimapolitik og kampen mod det umenneskelige asylsystem. Vi mener, at alle disse kampe er vigtige og samtidigt uløseligt sammenhængende i vores kamp for et samfund, der er lige og frit for alle, hvor vi alle har mulighed for selv at bestemme over vores egne liv, og som er organiseret med udgangspunkt i vores hverdag.

Følg med her på eventet hvor vi løbende vil uddybe vores politiske grundlag og invitere jer til oplæg, hvor vi sammen kan diskutere og udvikle vores forståelse af disse kampe og deres sammenhænge. Følg også med her på eventet, hvis du er interesseret i praktiske informationer, talere og musik til demonstrationen. Endeligt start-sted kommer hurtigst muligt og vi går sammen til Antifascistisk 1. Maj i Fælledparken

Hver dag er en kampdag!

Agita, basta, Antifascistiske Unge, Revolutionære Antifascister og flere seje kammerater.

Kommentera

captcha