Event

ANTIFASCISTISK 1 MAJ UPPSALA

När: 2023-05-01 13:30
Var: 𝗘𝗡𝗚𝗘𝗟𝗦𝗞𝗔 𝗣𝗔𝗥𝗞𝗘𝗡 (𝗖𝗮𝗿𝗼𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗥𝗲𝗱𝗶𝘃𝗶𝘃𝗮), Uppsala

𝐀𝐍𝐓𝐈𝐅𝐀𝐒𝐂𝐈𝐒𝐓𝐈𝐒𝐊 𝟏 𝐌𝐀𝐉 𝐔𝐏𝐏𝐒𝐀𝐋𝐀
- 𝐀𝐫𝐛𝐞𝐭𝐚𝐫𝐤𝐥𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐡𝐚𝐫 𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧

𝗨𝗣𝗣𝗦𝗔𝗠𝗟𝗜𝗡𝗚 & 𝗙𝗜𝗞𝗔: 𝟭𝟯:𝟬𝟬
𝗧𝗜𝗗 𝗙𝗢̈𝗥 𝗔𝗩𝗠𝗔𝗥𝗦𝗖𝗛: 𝟭𝟰:𝟭𝟱
𝗣𝗟𝗔𝗧𝗦: 𝗘𝗡𝗚𝗘𝗟𝗦𝗞𝗔 𝗣𝗔𝗥𝗞𝗘𝗡 (𝗖𝗮𝗿𝗼𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗥𝗲𝗱𝗶𝘃𝗶𝘃𝗮)

𝗥𝗨𝗧𝗧:
Engelska parken/Carolina Rediviva- Slottsbacken- Drottninggatan- Fyristorg- Gillbergska
genomfarten- S:t Eriks torg- Sysslomangatan- Skolgatan- Svartbäcksgatan- Kungsängsgatan/Forumtorget
________________________

Första maj närmar sig och denna arbetarrörelsens internationella högtidsdag vill vi samla alla Uppsalas antifascistiska och revolutionära krafter. Ett gemensamt tag där vi går tillsammans för vara rättigheter. Vi samlas under parollen; Antifascistisk 1 maj - arbetarklassen har ingen nation.

Vi höjer våra röster mot nato-medlemskap, terrorstämpling av vara kurdiska kamrater, mot tidöavtal och den blåbruna regeringen. När vi hör stöveltramp svarar vi med motstånd.

Det gör vi för att vi gång på gång ser hur den parlamentariska vänstern sviker. Dom är med och bygger murar, försämrar våra arbetsvillkor och gar kapitalismens ärenden.
Nu senast har vi även industrifacken som slutit ett avtal med arbetsköparna som i praktiken innebär en lönesänkning för oss arbetare.

Vi nöjer oss inte med det. Så vi skapar våra egna tag, planerar direktaktioner och hjälper flyktingar. Den utomparlamentariska rörelsen ar vi.

Historien har lärt oss att vi måste samlas och kämpa tillsammans för att skapa förändring. Solidaritet ska inte känna några gränser, den fackliga kampen är global och tillsammans är vi den breda arbetarklassen. Proletärer i alla länder, förena er!

Sa kom! Fackliga hjältar och queera antikapitalister. Socialister, anarkister och syndikalister. Under våra fanor och i takt med vara slagord marscherar vi tillsammans på Uppsalas gator.

Kamratliga hälsningar från arrangörerna:

𝐀𝐋𝐋𝐓 𝐀̊𝐓 𝐀𝐋𝐋𝐀
är ett socialt fack som jobbar lokalt för ett klasslöst och demokratiskt samhälle bortom kapitalismen. Uppsala skapas av oss som bor här och vi vill göra möjligt för alla att vara med och bestämma över sina egna liv och staden vi delar.

𝐂𝐋𝐀𝐑𝐓𝐄́ 𝐔𝐏𝐏𝐒𝐀𝐋𝐀
är en del av svenska Clartéförbundet. Vi är en partipolitiskt obunden socialistisk organisation med fokus på radikal kultur- och idédebatt. Vårt mål är att kritiskt granska samtidens sociala och ekonomiska system, politiska ideologier och kulturella strömningar. Vi tror på en socialistisk samhällsordning där makten är kollektiv och tillhör oss: folket!

𝐈𝐍𝐆𝐄𝐍 𝐌𝐀̈𝐍𝐍𝐈𝐒𝐊𝐀 𝐀̈𝐑 𝐈𝐋𝐋𝐄𝐆𝐀𝐋
är ett nätverk som arbetar med att stötta papperslösa personer. Vi kräver permanent uppehållstillstånd till alla som vill stanna i sverige. För en värld utan nationsgränser där ingen människa är illegal.

𝐑𝐎𝐉𝐀𝐕𝐀𝐊𝐎𝐌𝐌𝐈𝐓𝐓𝐄́𝐄𝐑𝐍𝐀
är ett nätverk för solidaritet och utbyte med den revolutionära rörelsen i hela Kurdistan. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna. Vi organiserar aktivister i Sverige och koordinerar projekt ämnade att stödja kampen i Rojava.
Mer på Rojavakommitteerna.com

𝐔𝐏𝐏𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒 𝐀𝐍𝐓𝐈𝐅𝐀𝐒𝐂𝐈𝐒𝐓𝐈𝐒𝐊𝐀 𝐅𝐑𝐎𝐍𝐓
är en grupp som fokuserar på direktaktion och handfast solidaritet. For oss betyder antifascism att praktisera solidaritet med utsatta grupper i samhället samtidigt som vi kämpar mot nazister och andra avskum.

𝐔𝐏𝐏𝐒𝐀𝐋𝐀 𝐋𝐒 𝐀𝐕 𝐒𝐀𝐂 𝐒𝐘𝐍𝐃𝐈𝐊𝐀𝐋𝐈𝐒𝐓𝐄𝐑𝐍𝐀
är en fri, kämpande fackförening. Vi tror på arbetsplatsdemokrati och facklig kamp utan pamp, dvs att kampen ska drivas och avgöras av oss på golvet och inte medlas bort mellan höginkomsttagare i chefers fikarum.
Välkommen att gå med oss om du inte är chef (eller keff på annat vis)!

𝐐𝐔𝐄𝐄𝐑 𝐀𝐈𝐃
är en nystartad grupp i Uppsala som fokuserar pa queerfrågor fran ett queer-anarkistiskt perspektiv. Vi är gjorda av och för queera och välkomnar alla queera och allierade att gå med oss under 1 maj tåget!

𝐐𝐔𝐄𝐄𝐑𝐒 𝐀𝐆𝐀𝐈𝐍𝐒𝐓 𝐅𝐀𝐒𝐂𝐈𝐒𝐌
är en grupp som skapar plattformar för queera antifascister och arrangerar sedan 2016 det antifascistiska blocket i Stockholms prideparad. Nu vill vi gå tillsammans med er här på 1 maj. Tillsammans är vi gruset i regnbågskapitalismens sko.

Queers Against Fascism Stockholm, Uppsala LS av SAC-Syndikalisterna, Allt Åt Alla, Clarte, mfl

Kommentarer

Obs Avmaskerat skrev idag att se söker fotografer till Uppsala för att "dokumentera AFA". Var försiktiga!

Varning

Kommentera

captcha