Inlägg

2021-09-01

Anarkism.info podcast #21: #4Sept - intervju om demonstration i Malmö

I det här avsnittet bjuder vi på en intervju om initiativet 4e September, som kommer att hålla en demonstration i Malmö på detta datum (lördag 4/9). Vi får höra om hur kommittén som drar i det hela tänkt och vad de hoppas uppnå.


Det blir också en efterfest på Plan B samma dag som demonstrationen (gratis inträde innan 22). Där kommer flera band att spela, och ett av dem är D4RKSTAR, som också står för musiken i detta avsnitt, med den i dagsläget osläppta låten revol, från en kommande EP. En slags premiär, med andra ord!

Här kan du lyssna på avsnittet, hitta kontaktuppgifter, och info om demonstrationen:

https://anarkism.info/2021/08/25/4sept-intervju-om-demonstration-i-malmo-anarkism-info-podcast-21/

Anarkism.info

Kommentarer

Jag vet inte vad ni röker.... men krossa kapitalismen och efterfest på plan B säger allt om er...

komedi

Kompis, kompis, kompis. Du har skrivit en one liner och jag tänkte ursprungligen skriva något drygt tillbaka men det är fredagkväll och jag har druckit två whiskey och känner mig varm och lugn.

Låt oss börja från början. Det är inte mycket av din kritik som går att utläsa från det korta du skrev, men låt oss försöka tolka vad du kan mena. Det är förmodligen "Plan B är dåligt för att det började lite underground och nu är inte så underground, och öl är dyrt där. Plan B är också en del av gentrifiering eftersom det är ett hippt ställe i ett sjabbigt kvarter. Det är dåligt att folk som är vänster är där." Är det ungefär rätt?

Okej, så:

1) Man kan vara antikapitalist och delta i kapitalismen. Jag kan inte bojkotta mig ur den. På Enskiftet så måste jag fortfarande inbegripa mig i kapitalistiska relationer.

2) Det finns inte någon slags organiserad kampanj mot Plan B såvitt någon vet. Under en period så har det bedrivits sådana kampanjer mot vissa krogar på Möllan men det går ju inte att efterleva någon privat kampanj bara för att.

3) Det är inte direkt så att Plan B ligger i någon proletär stadsdel där människor drivs från sina hem. Hela den gatan består ju av sjabbiga småborgarställen som säljer bilreparationer. Varför ska vi bry oss om småborgare? Det är en sak att peka på gentrifiering i Kreuzberg där det går att se det gata upp och ner, eller delar av Nörrebro, eller Stockholm, men en populär klubb på en gata gör ingen gentrifering i sig själv. Och återigen, om det fanns någon form av organiserad gentrifieringskampanj mot Plan B eller whatever så kanske det vore en sak, men det här blir ju bara någon form av konstig livsstilsgrej.

När allt det här började så var Plan B-grejen nog en plötslig öppning. Kul att vara på ett nytt ställe som dessutom tar in massvis med folk, och folk som vi inte brukar träffa på så ofta. Vi har inte direkt en massa sådana ställen i Malmö eller på något annat ställe för den delen. Det går säkert att diskutera IRL med arrangörerna från demon också, det brukar vara mer konstruktivt än sådana här poster.

Hob med kniv

Jsg förstår ktitiken och paradoxen med Plan b. Det påminner mig om hur det "antikapitalistiska" aåa omvandlade Möllan till ett stort handelsfartyg idag!

Öppna Möllan.. för er som kan swisha!

antikapitalist

Snacka går ju, det är ju alltid bekvämt att sitta och klaga hemifrån. Men tills den dagen då det vimlar av antikapitalistiska aktioner till den grad att man kan välja att delta i exakt den som stämmer överens med ens småaktiga ideologiska preferenser så kan man ju hålla käften eller arra sin egen demo.Livsstilskommunist

Malmö behöver nog ett fritt kulturhus, för att kunna arrangera lite sånna här större event, kan inte alla som klagar fixa det? Sen, fattar jag att det kan sticka lite i ögonen när eventuellt mer socialistiska / rörelse - orienterade kontrapunkt låg i samma lokal tidigare, sen stämmer det inte riktigt att Plan B inte är en del gentrifieringen, med närheten till rosengård, men även möllan, det verkar dock som att hipstertätheten blivit lite lägre på plan b sen de blev mer mainstream? jag tror nog vi kan se plan b som en borgarklubb bland andra och att 4sep folket verkar kunna ha arrat där rel enkelt va kanske skönt men inte konstigare än om de varit på en annan klubb... hade ju iof varit roligt om alla som klagar så dök upp som det upplysta avantgardet de verkar vara, med påkar och högafflar och slagit stället sönder och samman, ställt ägarna inför rätta, kollektiviserat baren och delat ut gratis dricka till folket!! kanske nästa gång?Gratis öl

Kommentera

captcha