En revolutionär infoportal

Akut demonstration for Afrin foran Christiansborg i dag kl.14:00

När: 2018-03-11 14:00
Var: Christiansborg Slotsplads, 1218 København, Köpenhamn

PYD Danmark: Tusinder af civile er fanget i Afrins bycentrum, som bombarderes af Tyrkiet
Som PYD Danmark opfordrer vi derfor samtlige demokratiske kræfter til at møde op til akut solidaritetsdemonstration foran Christiansborg i dag kl.14:00 for Afrin.

Tusinder af civile i Afrins bycentrum har siden i går aften været under tyrkisk luftbombardement. Situationen i Afrin er dermed blevet meget mere alvorlig siden tyrkisk invasion i Afrin sammen med jihadistgrupper siden 20. januar. Seneste udmeldinger lyder på, at byen er omringet samt tyrkisk flyvevåben i disse timer bombarderer Afrins centrum. Som PYD Danmark indkalder vi derfor til en akut demonstration foran Christiansborg i dag kl.14:00.

Tyrkisk flyvevåben har siden lørdag d.20. januar været i gang med et massivt bombardement mod Afrin, som er en af de tre kantoner i Rojava i Nordsyrien. I byen bor der omkring 800.000, hvoraf halvdelen er intern fordrevne syrisk flygtninge. På nuværende tidspunkt er det umuligt at opgøre antallet af civile, der har mistet livet under bombardementet, men ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har omkring 175 civile heraf 24 børn mistet livet i Afrin i løbet af 6 ugers tyrkisk invasion.

Tyrkisk regimes invasion i Afrin er i strid i mod alle internationale konventioner men tavsheden fra FN og vestlige demokratier er årsagen til at Erdogan fortsætter med at dræbe civile i Afrin. Alt tyder på at en strategisk alliance mellem Rusland og Tyrkiet har banet vejen for denne invasion i Afrin. Men tavsheden over for tyrkisk invasion vil føre til at mange års kamp mod IS-fascisterne vil gå til spil. Et svækket SDF vil uden tvivl føre til en virkelighed, hvor de svækkede jihadistiske grupper vil have mod på at etablere sig i Syrien igen.

Dermed håber vi at den danske regering kan sætte hårdt mod Erdogan, der på nuværende tidspunkt ofrer alle og alt for at bibeholde sig på magten.

#SaveAfrin #solidaritywithRojava #SDF #YPG/YPJ

PYD (Demokratisk Union Parti) i Danmark

Det Kurdiske Spørgsmål

Kommentera

captcha

Senaste Media

Jimi T Saint & Ouroboroz - Den Konkreta Verkligheten (Studio-Video)
Marseille 8/12/2018: Gula västarna-demonstration
December Seeds – A short film for the Greek revolt (2008)
Avsnitt 33 - Prostitutionsdebatten by Bilda Kedjor
RIOT : "OH CHAMPS ÉLYSÉES" (PARIS • 24/11/2018)