Inlägg

2021-08-09

#4sep - mot stat och kapital!

Åtta år har snart passerat av socialdemokratiskt maktinnehav, åtta år som tillsammans med Corona-epidemin har inneburit att de sociala rörelserna har tryckts tillbaka och arbetarklassens situation försämrats med attacker på anställningsrätten, angrepp på strejkrätten och liberaliseringen av samhället. Men viruset liksom liberalismen håller på att ebba ut. Nu är det dags att vara offensiva igen, att ta initiativet, att sätta igång de sociala rörelserna för att kämpa och vinna.

Vi har valt den fjärde september i Malmö som en bra tidpunkt för att göra ett brett, radikalt avtryck i samhället. Vi vill göra en stor och färgstark demo med udden riktad mot stat och kapital. Vi är inte reformister som hoppas på det parlamentariska systemet. Det är systemet självt som är problemet.

Under coronapamdemin så har vi tryckts tillbaka och passiviserats. Demonstrationsförbudet som rått i Sverige har varit unikt i Europa, även i länder med mycket strikt lockdown så har demonstrationer varit tillåtna. Vår demo sker i en period där mängden människor som kan samlas är större än innan, med det är fortfarande viktigt att återerövra demonstrationsrätten i sin helhet. Därför bör vi ta till gatan, för att vår politik går ut på att göra det själva, inte att vänta på att makten åter ger oss tillstånd. Vi samlas om vi vill, när vi bestämmer det, oavsett vad.

Vi samlas i en av Sveriges fattigaste städer som härjats av kapitalistiska bostadsbolag. Den parlamentariska krisen som rått om just hyresfrågan visar på hur viktig hyresfrågan är, men bara för att ett dåligt förslag, som skulle förflytta ännu mera pengar från majoriteten till rika hyresvärdar och hyresbolag, stoppas betyder inte det att situationen är bra. Vakter patrullerar Möllevången och arbetarklassens bostadsområden patrulleras av en mindre armé av poliser som trakasserar icke-vita personer. Lösningen på dessa problem är att kontrollera våra egna områden, att bygga en lokal motmakt.

Det finns även långt fler än bostadsfrågan som visar på att Socialdemokratins totala kapitulation för kapitalismen. De föreslagna förändringarna i LAS kan endast genomföras för att S tvingar igenom sin vilja i fackförbunden för att blidka Centerpartiet och Liberalerna. Bakom dessa angrepp står Svenskt Näringsliv, Sveriges kollektiva organisering av kapitalister. De är våra riktiga klassfiender vars handlingar måste dras ut i ljuset och som måste bekämpas.

Liberalerna försöker få oss att välja mellan ett mindre ont liberalt alternativ och fascismen. Det är en falsk uppdelning, de är båda sidor av samma mynt. Striktare migrationslagar och "hårdare tag" införs idag av "vänstern", marknadsliberal politik drivs av S, miljöpolitiken sätts åt sidan för att stötta flyg och industri när det krisar. Vi är istället gatans parlament, en antikapitalistisk mångfald som kommer underifrån.

Ta på dig coronamask och följ med oss på årets kanske viktigaste demo, en vandring som kommer beröra våra gemensamma fiender, som kommer samla olika rörelser och frågor. Låt oss samlas ihop och ta tillbaka gatorna som kan vara ett startskott för de kamper som hållits tillbaka under epidemin.

Kl 13, Möllevångstorget, Malmö.

#4sept

Kommentarer

Ingen kommer komma till detta.

F.C

@F.C hur så? Är detta för radikal?

B.C

@F.C och @B.C

Jag tror detta kan bli skitbra. Vet massor av vänner från olika delar av landet som skall delta. Dessutom lär ju folk från Köpenhamn också komma

Åäö

Är det sant att ni ska ha efterfest på planB ?

I så fall hur tänker ni där?

...

vad är problemet med plan b?

den andre

Jag kan säga en av många problem med Plan B..... Problem så som gentrifiering men vill du Jag ska fortsätta så kan Jag göra........

...

Bra initiativ! Det behövs mer radikala idéer att sprida över allt. Vi måste ändra diskursen i Sverige. Här man fastnade i "class war" diskurs. Och arbetarklassen mytologi som är inte aktuellt längre. Det behövs att tänka lite längre och agera på riktigt.

Kanske en bra start skulle va att inte ha en efterfest på Plan B o ha ett alternativ som visar hur vi behöver plattformen som den. Jag minns hur Plan B killar visade banderollen för att stötta deras hyresvärd. Bootlickers i högsta nivå.


Killthejoy

Kollar på vilka sorts grejer grupper Krakel lägger ut och vilka gäster man har så förstår jag att man vill övertala sig om att arbetarklassen bara är en mytologi... Klasskampen är trotts allt ingen "diskurs".

klasskampssocialist

Fuck plan b, plan b har gentrifierat hela norragränges. Tack för den. Vart ska vi ta vägen? vi som inte har pengar? Rika hipsters tar över malmö, leker arbetarklass, drar till plan b dricker dyra drinkar, subkulturerna håller på mördas där. Hyran höjs mer och mer, och kapitalistplan b skiter fullständigt i gatan. Det enda dom vill är att tjäna pengar.

Tråkigt som fan om eventet om antikapitalismen har efterfest på plan B. Usch.

Blatten

Håller med om att det finns problem med plan B men det är trotts allt ett ställe där många är på emellanåt, på spelningar eller bara för att dricka öl. Om man kommer innan klockan 22 så är det väl inget inträde heller så det kan man ju göra om man vill undvika att ge de pengar, och för att spara sina egna.
Det får plats mycket folk där jämfört med andra lokaler och på så sätt kanske det är bra eftersom arrangörerna når ut till många och till andra personer än de hadde gjort på tex enskiftet eller revolt.

Amalthea hade ju 10 års fest på Plan B för några år sen så att den här kampanjen har fest där är ju inte något nytt som händer i rörelsen. Från vad jag kan minnas var inte det något stort problem då så det är ju synd om det ska bli det nu. Plan B har väl samma aktiva personer nu som de hadde då.

Tror det ska vara en stödfest ochså och vet inte var den ska va men förmodligen inte på plan b för då hade de väl publicerat den ochså vid det här laget.kattkatt

Många i rörelsen har haft med plan b genom åren men det är sant att plan b är inte optimalt just nu. Håller med att det var ett fattigt beslut

anarkist

Kamrater! Det ska vara stödfest den 28:e augusti på ett ställe som heter Enskiftet

åäö

Kommentera

captcha