Inlägg

2018-04-23

2012-2018 Övre Husargatan 27

Det är med skräckblandad förtjusning vi behöver meddela er att Syndikalistiskt Forum flyttar från Övre Husargatan i höst. Vår förlängning har villkorats med en hyreshöjning på direkt löjeväckande nivåer, och vi har inte för avsikt att godta den. Den här föreningen viker sig varken för bomber, byråkrater eller för borgarbrackors uppfattning om marknadshyror – utan nu börjar jakten på nästa hem. Tanken på att packa ihop, riva, finansiera, hitta nytt, flytta och bygga upp är visserligen tung, men vi har sedan länge vuxit ur bokkafét och vi längtar efter att få bygga någonting ännu bättre.

Har du tips på lokaler? Vill du organisera dig med oss? Kan du bistå med flytthjälp, rivning eller renoveringsprylar? Kan du hålla en stödfest? Vi kommer snart att publicera en insamlingskampanj till de omkostnader som oundvikligen uppstår i samband med flytt. Det minsta vi förväntar oss av våra kamrater är att de hjälper oss att sprida den.

Syndikalistiskt Forum bildades 1980 av personer i och omkring Göteborgs LS, men redan under sjuttiotalet hade vissa av grundarna drivit Frihetligt Forum i Haga. Sedan dess har föreningen verkat på Sprängkullsgatan, Landsvägsgatan och i Folkets Hus på Järntorget innan vi tog över ett fallfärdigt Linux-kafé på Övre Husargatan 2012. Vi har haft sex år på anrik mark, bara några hundra meter ifrån den plats där Hungerkravallerna 1917 tog sin början i och med stormningen av Olof Asklunds ångbageri. Vi är obeskrivligt stolta över den verksamhet vi byggt här, men nostalgi ligger inte för oss och vi behöver inte linnéstaden mer än du behöver din pessgubbe till chef.

Så länge det finns en rörelse för upphävandet av klassamhälle och patriarkat kommer den att behöva mötesplatser, infrastruktur och en verktygslåda med samhällsomstörtande teori. Så länge ni kämpar så lovar vi att fortsätta erbjuda er det, i vår fasta övertygelse om att en annan värld inte bara är möjlig utan absolut nödvändig.

Framåt!

Med kamratliga hälsningar,
Syndikalistiskt Forum

Syndikalistiskt Forum

Länk: http://syndikalistisktforum.se/2012-2018-ovre-husargatan-27/

Kommentera

captcha