Event

Makt, kontroll och revolt! Red Mirror STHLM #1

När: 2018-10-17 18:00
Var: Cyklopen, Stockholm

En genomsnittlig mobilanvändare kollar sin telefon 5-7 gånger i timmen. Vem tjänar på att vi håller på så här?

Att vi nervöst fingrar på våra telefoner är ingen slump. Företagen bakom apparna avlönar psykologer för att göra dem beroendeframkallande. De styr dig.

Men hur djupt leder kaninhålet? Vilka andra trick vill stat och kapital lära oss? Varför inte göra arbetare beroende av sina arbetsuppgifter, så att de till slut kommer bedjande om att få knega för att få sin jobb-fix? Eller varför ska staten ägna sig åt brutal repression när den kan styra dig med ett lömskt utformat betygssystem (som i Kina)?

Onsdagen den 17 Oktober är du välkommen till en kvälls utforskande av makt, kontroll och revolt. Vi kör igång kl 19 och det finns mat till självkostnadspris. Under kvällen tar vi upp ämnen som gamification, nudging och operant betigning. Vet du inte vad det betyder? Inga problem, vi lär oss tillsammans! Först läser vi en kort text som förklarar begreppen och sedan diskuterar vi i smågrupper. Kom och dela dina tankar, funderingar och erfarenheter.

Efter studiecirkeln blir det musik, ljusinstallationer och mysigt häng.

Red Mirror Stockholm

Kommentarer

Vet ej om Red Mirror läser här men iaf. Bor lite väl långt bort för att kunna delta men ville bara säga att jag tycker att detta är ett så himla coolt och inspirerande projekt!

nestorov

Kommentera

captcha